X

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης όρισε τους νέους αντιπροέδρους

Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του κόμματος. Οι πρώτες δηλώσεις τους. Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Ant1news

Όπως αναμενόταν με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκαν  αντιπρόεδροι του Κόμματος ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Στη ΝΔ υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τη συνέχεια και ειδικά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος, οι οποίες αποτυπώνουν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με τη ΝΔ να παίρνει κεφάλι στην πρόθεση ψήφου, μετά από πολύ καιρό.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και το ραντεβού ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, με το κλίμα να έχει οξυνθεί αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα και να δείχνει τις προθέσεις των δυο κομμάτων για τη συνέχεια.

Για θεσμικούς λόγους πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό να γίνει μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Ωστόσο, λόγω του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας θα συναντηθούν την Τρίτη.

Επαφές Μητσοτάκη με θεοδωράκη και Φώφη

Συνάντηση με το Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον επικεφαλής του Ποταμιού και την Παρασκευή με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Χατζηδάκης: Νέο ξεκίνημα τα όσα γίνονται στη ΝΔ 

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι για εμένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Όσα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία είναι ένα νέο ξεκίνημα, όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η εκπόνηση του κυβερνητικού έργου της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ευκαιρία να δείξει το κόμμα πως μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και πως είναι η μεταρρυθμιστική ελληνική Κεντροδεξιά», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του προέδρου του κόμματος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ανέθεσε μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ.

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στον Κωστή Χατζηδάκη. Ευχαριστώ.

Ορίστηκε και αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου Τύπου της ΝΔ

Καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύντριας γραφείου Τύπου της ΝΔ αναλαμβάνει με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη η δημοσιογράφος Κύρα Κάπη.

Στην αρμοδιότητά της θα έχει τα περιφερειακά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.