X

Φώφη και Κουτσούμπα βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι προσδοκίες από τις συναντήσεις με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Η «σκιώδης κυβέρνησης» της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

Με την Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και χθες με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο συμφώνησαν ότι, παρά τις διαφωνίες τους, «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να έχουν μεταξύ τους διάλογο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο, ούτε με τον Βασίλη Λεβέντη, αφού όπως σημειώνουν συνεργάτες του, θα έχει συναντήσεις μόνο με όσους έχει κάτι να συζητήσει.

Ο Κυριάκος, η Φώφη και η «άβυσσος»

Στις 12:00 υποδέχεται στο γραφείο του στη Βουλή την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που οι δύο αρχηγοί επιδιώκουν την «ηγεμονία του κέντρου», εκκινώντας από διαφορετική πολιτική αφετηρία.

Η Φώφη Γεννηματά από την ημέρα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ τόνισε ότι τους «χωρίζει άβυσσος», ενώ λίγα 24ωρα αργότερα, η εκλογή προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η διαγραφή Γρηγοράκου, η αντίδραση Θεοχαρόπουλου σε αυτήν, η αλλαγή της ψήφου στη διεύρυνση της σύνθεσης του ΕΣΡ και κυρίως η πρωτοβουλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη δημιουργία νέας κεντροαριστερής παράταξης, με εκλογή από τη βάση.

Οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη δεν έχουν σχολιάσει τις τοποθετήσεις της Φ.Γεννηματά, εκτιμούν ωστόσο ότι, λόγω των πιέσεων που δέχεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα κλιμακώσει τη ρητορική της ενάντια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να «μαζέψει» φυγόκεντρες δυνάμεις προς τη ΝΔ.

Ενδεικτικό της τάσης αυτής είναι ότι η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη εκφράσει τις διαφωνίες της με την πολιτική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Χαμηλές προσδοκίες από τη συνάντηση Κουτσούμπα

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Δημήτρη Κουτσούμπα, με τις προσδοκίες από τη συνάντηση να είναι εκ των προτέρων χαμηλές, ως προς το αποτέλεσμά της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από τον αποκλεισμό των δρόμων, κάτι που στηρίζει το ΚΚΕ. Παράλληλα, τα «γαλάζια» στελέχη που συναντήθηκαν με αντιπροσώπους των αγροτών απέφυγαν να αναλάβουν δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό, μένοντας σε υποστηρικτική αναφορά για τα αιτήματα του κλάδου.

Η πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση

Μέσω του εκπροσώπου του κόμματος δίνεται τα τελευταία 24ωρα η αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ. Από τη μία πλευρά η επιμονή για απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις Βαρουφάκη και οι βολές για «έφοδο κατάληψης του κράτους», αναφορικά με τους διορισμούς στο Δημόσιο και από την άλλη η ξεκάθαρη ανακοίνωση κατά των δηλώσεων του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στο Νταβός. Η Νέα Δημοκρατία συνέστησε μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο έκφρασης «μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια...», παίρνοντας για πρώτη φορά θέση ενάντια στον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

«Σκιώδης κυβέρνηση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η τράπουλα της ΝΔ ανακατεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την τοποθέτηση των τομεαρχών του κόμματος κατάφερε να μην αφήσει κανέναν απ’έξω. Η «σκιώδης κυβέρνησης» της Νέας Δημοκρατίας αποτελείται από στελέχη όλων των τάσεων, με αρκετά «δυνατά» ονόματα ανάμεσά τους.

Δείτε αναλυτικά τους τομεάρχες και τους συντονιστές εδώ