X

Δένδιας: Σε λίγο ο Ξηρός θα έρθει στη Βουλή να μιλήσει για Δικαιοσύνη

Τι αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για το βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και τα τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Ant1news

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

«Εάν καταλήξαμε στο σημείο το Εθνικό Θέατρο να χρειάζεται την έμπνευση της σκέψης του κ. Ξηρού για να ανεβάσει ένα έργο στην πειραματική του σκηνή για την ελληνική Δικαιοσύνη, όπως είναι το σκεπτικό πίσω από το συγκεκριμένο έργο, τότε πραγματικά το επόμενο βήμα είναι να έρθει και στο Κοινοβούλιο να μας μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, να τον ακούσουμε με σεβασμό και ίσως να εμπνευστούμε από τη σκέψη του!» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «ευθεία απειλή κατά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου» και «στοχοποίηση ανθρώπων».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και το λέω πάντα, προσπαθώντας να κρατήσω ένα επίπεδο ευγένειας και επιείκειας σ’ ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ εννοώ, που δεν έχει διδαχθεί πώς φέρεται μία κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό ήταν μία ευθεία απειλή κατά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου. Ο δημοσιογράφος έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική, απολύτως κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να απαντάμε στην κριτική του. Αλλά η προβολή βίντεο με στοχοποίηση ανθρώπων που εκφράζουν τις απόψεις τους και η υποδήλωση ότι οι απόψεις τους δεν είναι δικές τους, αλλά είναι προϊόν διαπλοκής κτλ., τέτοια πράγματα στην Ελλάδα δεν είχαμε ξαναδεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι για το θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κόμματος Μακάριος Λαζαρίδης, ζήτησαν συνάντηση από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Λάμπη Ταγματάρχη η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ.

Για τις θέσεις της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό

Έχουμε μία πολύ ξεκάθαρη θέση, τουλάχιστον όσον αφορά την κριτική στο συγκεκριμένο πλαίσιο ιδεών, γιατί δεν υπάρχει σχέδιο νομοθετήματος, το οποίο περιφέρει η κυβέρνηση σε διάφορες version. Και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία δέσμευσή μας, ότι εμείς θα απαντήσουμε με μία δέσμη σκέψεων και ιδεών και όχι με μία αόριστη και γενική άρνηση. Πρέπει να σας πω, ότι δεν βοήθησε ο πρωθυπουργός την υπόθεση της σημερινής συζήτησης με την παρουσία του στο Ταεκβοντό την Κυριακή. Σημαδιακό και ότι διάλεξε ένα στάδιο πολεμικών τεχνών για να πανηγυρίσει το ένα έτος εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν βοήθησε. Αυτή η όξυνση, η δαιμονοποίηση του αντιπάλου, η 17 φορές αναφορά στο όνομα του αρχηγού της αντιπολίτευσης με έναν τρόπο οξύ, για να το πω επιεικώς, δεν βοηθάει για να συζητήσουμε για ένα θέμα φλέγον, σοβαρό και να αναζητηθούν συνεννοήσεις.

Για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη στη συγκεκριμένη εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν, να πω εντυπωσιακή, να πω τρομακτική; Υπάρχουν θέματα εκεί που πρέπει να διερευνηθούν. Ο κ. Βαρουφάκης είπε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να περάσουν έτσι. Μπορεί να ψεύδεται, δεν το ξέρω. Αλλά εδώ αυτό που εμείς ακούσαμε, είναι ότι υπήρχαν συγκεκριμένα βήματα, εν γνώσει και με εντολή του Πρωθυπουργού της χώρας, του τότε και νυν Πρωθυπουργού, τα οποία ήταν εντελώς αντίθετα με τη δημόσια διακήρυξή του.