X

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με αυτούς που εξαπάτησε

Με τους Προέδρους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ant1news

«Είπαμε και στη Βουλή ότι η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό κάνει ουσιαστικά ένα εισπρακτικό ντου στους ανθρώπους της δουλειάς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτή είναι η μεγάλη μας άρνηση: να συναινέσουμε σ' ένα ασφαλιστικό που είναι ουσιαστικά ένα νέο φορολογικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους Προέδρους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας –Πειραιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο συζήτησε μαζί τους για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αναπτυξιακό, τις επιπτώσεις της κρίσης και όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή η νέα πολιτική τάξη της χώρας να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν υπάρξει η ανάσταση των μικρομεσαίων».

 

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας εκ μέρους των Επιμελητηρίων επεσήμανε ότι η πρόταση της κυβέρνηση είναι για ένα φορολογικό και όχι γα ένα ασφαλιστικό σύστημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν λέμε ασφαλιστικό σημαίνει δίνω και παίρνω. Δηλαδή δίνω κάποια χρήματα και έχω σαν αντάλλαγμα είτε κοινωνικές παροχές, είτε κάποιες συνταξιοδοτικές. Εδώ δε μιλάμε για ασφαλιστικό. Μιλάμε για φορολογικό. Γιατί όταν τα χρήματα που δίνεις, δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, κακώς μιλάμε για ένα πρόβλημα ασφαλιστικό για τις επιχειρήσεις. Είναι ένα φορολογικό αυτό που κατεβαίνει με τον μανδύα του Ασφαλιστικού». Εξήγησε δε στη συνέχεια ότι «τα αποτελέσματα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής δε θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που αγρότες μαζί με τους διαδηλωτές της γραβάτας συνυπάρχουν στο δρόμο και αυτό θα μπορούσε να το καταφέρει κανείς μόνο με μια τόσο βάρβαρη πολιτική».

Από πλευράς επιμελητηρίων παρόντες ήταν οι κ.κ.: Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά & Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (Insuleur) και Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Από την πλευρά του Ποταμιού μέρος στη συνάντηση πήραν: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Τσιόδρας και τα στελέχη του κινήματος Αθηνά Δρέττα και Παντελής Αβραμίδης.