X

Άδωνις: Αν δεν πούμε τον Τσίπρα ψεύτη, πρέπει να τον πούμε αφελή

Τι είπε για το ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις. Πως βλέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τι απαντά στο ερώτημα οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές;

Ant1news

Εξαιρετικά δυσοίωνη βλέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί».

Μάλιστα θεωρεί πως αν τελικά γεφυρωθεί το χάσμα, «αυτό θα είναι με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών» και όπως είπε πιστεύει ότι «η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες».

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι «πήρε ένα λαό στο λαιμό του». «Ο κ. Τσίπρας εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσει το μνημόνιο και θα δώσει και 13η σύνταξη. Λέω τα πιο εμβληματικά, υπάρχουν κι άλλα. Τα έκανε; Όχι. Έκανε τα αντίθετα; Πώς να τον πούμε λοιπόν; Αν δεν τον πούμε ψεύτη, να τον πούμε αφελή. Αν το “αφελής” του ταιριάζει καλύτερα, να τον πούμε έτσι. Το ότι “έπεσε έξω” και πήρε ένα λαό στο λαιμό του, το καταλαβαίνει;...», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Αθήνα 9,84:


Για τις κατηγορίες εναντίον του ότι είναι υποστηρικτής της χούντας:

Δημοσιογράφος: Η εφημερίδα “Αυγή” γράφει ότι είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι έχετε εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που σας καθιστά τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων...

Α. Γεωργιάδης: «Μήπως μπορείτε να μου βρείτε και μια δήλωσή μου διαχρονικά υπέρ της χούντας; Το γεγονός ότι το λέει η “Αυγή” ότι είμαι διαχρονικός υποστηρικτής της χούντας, το καθιστά και πραγματικό γεγονός; Μπορεί αυτή η έγκριτη εφημερίδα να μου βρει μια δήλωσή μου υπέρ της χούντας, όχι τώρα που είμαι στη Νέα Δημοκρατία, όταν ήμουν στο ΛΑ.Ο.Σ. ή πιο παλιά; Με ενοχλεί πολύ η συκοφαντία και η λάσπη. Πρέπει να υπάρχουν όρια. Εάν ήμουν κάποτε υποστηρικτής της χούντας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω “ήμουν και τώρα δεν είμαι”... Το θεωρώ συκοφαντία να με λέει κάποιος “χουντικό”... Σέβομαι την ιστορία της “Αυγής”. Στο παρελθόν για το χώρο της ήταν σπουδαία εφημερίδα. Δεν μπορούν να την καταντούν τώρα φυλλάδα. Εξοργίζομαι με τη λάσπη... Επαναλαμβάνω, έχει αυτή η εφημερίδα να μου προσάψει κάτι που έχω πει ή κάνει υπέρ της χούντας;...».

Για τηλεοπτικές άδειες:

«Ο κ. Παπάς θέλει αυθαίρετα και μόνος του να αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Άκουσα τον κ. Βούτση να λέει ότι δεν είναι βιώσιμοι παραπάνω από τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό σε τι αφορά την κυβέρνηση; Δηλαδή, εάν θέλει ένας επιχειρηματίας να κάνει ένα πανελλαδικό κανάλι και να χάνει λεφτά, αυτό γιατί αφορά τον κ. Βούτση ή τον κ. Παπά ή τον κ. Τσίπρα;... Επειδή δεν έχουμε σοβιετικό καθεστώς -ευτυχώς- και έχουμε καπιταλισμό και μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να “φάει” όλη του την περιουσία σε ένα ζημιογόνο κανάλι, δεν έχουν καμία θεσμική νομοθέτηση οι κκ Παπάς, Βούτσης και Τσίπρας να αγωνιούν για το που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι επιχειρηματίες. Το βασικό επιχείρημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δεν χωράει η αγορά πάνω από τέσσερα κανάλια σε τι αφορά την κυβέρνηση;... Όταν ο κ. Βούτσης είπε χτες ότι όταν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, θα χάσουν κάποιοι άνθρωποι τη δουλειά τους γιατί θα κλείσουν τα κανάλια ή θα εκπέμπουν με διαφορετικό τρόπο ή θα γίνουν συγχωνεύσεις... Έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι στα media ότι πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω του νόμου του κου Παπά; Το έχει πει αυτό με θάρρος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;  Ας πούμε ότι ξεκινάει η διαδικασία της αδειοδοτήσεως με νόμο που θα έρθει στη Βουλή,  με παράκαμψη του ΕΣΡ -που δεν την κρίνει αντισυνταγματική το δικαστήριο και το θεωρώ αδιανόητο- και φτάνει η ώρα να κλείσουμε ένα κανάλι και κλείνει προσχηματικά το Mega. Πιστεύετε ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να κλείσει το Mega, να “πέσει μαύρο;”...».

 Για Α. Τσίπρα:

«Ο κ. Τσίπρας εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσει το μνημόνιο και θα δώσει και 13η σύνταξη. Λέω τα πιο εμβληματικά, υπάρχουν κι άλλα. Τα έκανε; Όχι. Έκανε τα αντίθετα; Πώς να τον πούμε λοιπόν; Αν δεν τον πούμε ψεύτη, να τον πούμε αφελή. Αν το “αφελής” του ταιριάζει καλύτερα, να τον πούμε έτσι. Το ότι “έπεσε έξω” και πήρε ένα λαό στο λαιμό του, το καταλαβαίνει;...».

Για ασφαλιστικό και μεταρρυθμίσεις:

«Η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, διότι πιστεύω ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες. Αυτό συμβαίνει διότι όσο περνούν οι ημέρες, τόσο η πολιτική ισχύς του κου Τσίπρα μειώνεται, αντί να ανεβαίνει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Τσίπρα ή να φέρει το νομοσχέδιο που δεν θα περάσει στη Βουλή και να έχουμε πολιτικές εξελίξεις ή θα μπορούσε να τον βάλει στον πειρασμό “να το ξαναγυρίσει στο αντιμνημόνιο”. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν είμαι αισιόδοξος. Έχασαν πολιτικό χρόνο και το πολιτικό imperium που είχαν τους πρώτους μήνες, μετά και από τις δεύτερες εκλογές, παρουσίασαν ένα σχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι ακριβώς ανάποδο από αυτό που ζητάει η τρόικα και από αυτό που επιζητά η λογική, γιατί πλήττει την παραγωγική Ελλάδα ολοκληρωτικά και έχουν καθυστερήσει στις μεταρρυθμίσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και στις δεσμεύσεις τους στο νέο φορολογικό. Κατά συνέπεια, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος».

 Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ή εκλογές: 

«Δεν πιστεύω στην οικουμενική κυβέρνηση. Ας πούμε ότι γίνεται μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκρίνουμε μείωση των δημοσίων δαπανών, για παράδειγμα να μη δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά αύξηση των εισφορών. Ας πούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση από κοινού, τι από τα δύο θα γίνει;... Το θέμα δεν είναι να πούμε “είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι”, αλλά να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε. Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι “κύριοι αυτός ο δρόμος της συνεχούς αύξησης των εισφορών και των φόρων είναι παντελώς αδιέξοδος, διότι καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε ύφεση και όσο μπαίνουμε στο υφεσιακό σπιράλ, συνεχώς θα κόβουμε, ό,τι κι αν κάνουμε”. Αντιπροτείνουμε γρήγορες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ραγδαία μείωση των φόρων με αντίστοιχη μείωση δημοσίων δαπανών -και επώδυνη αν χρειαστεί-, μαζικές και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ μας και να μπορούμε να δώσουμε πράγματι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά από τα δικά μας πια χρήματα».

Για ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να είναι η νικήτρια των επόμενων εκλογών. Δεν σας τρομάζει να έχετε απέναντι σας αυτούς που κυβερνούν σήμερα ως αντιπολιτευόμενους εν πολλοίς δρώντες με τον ίδιο τρόπο που έδρασαν την “περίοδο της αγανάκτησης”, το 2011;

Α. Γεωργιάδης: «Χαριτολογώντας, πιο τρομακτικό από το να είναι αυτοί στην κυβέρνηση δεν υπάρχει. Έχουν παντελή διαχειριστική ανεπάρκεια, εκτός όλων των άλλων. Πιστεύω ότι για ένα πεπερασμένο χρονικό διάστημα -όχι για μεγάλο- δεν θα μπορούν να κάνουν το ίδιο, διότι ο λαός θα θυμάται πώς πολιτεύτηκαν και άρα, θα είναι παντελώς αναξιόπιστο να κάνουν το ίδιο πράγμα. Εάν η Νέα Δημοκρατία, όταν γίνει κυβέρνηση, αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνει γρήγορα από αυτά που σας είπα προηγουμένως, η οικονομία θα γυρίσει πολύ γρηγορότερα απ' ότι νομίζουμε και τότε ο ελληνικός λαός θα δει τους καρπούς των προσπαθειών μας και θα μπορέσει να δει καλύτερες ημέρες. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει γρήγορα. Ένας από τους λόγους που υποστήριξα τον Κυρ. Μητσοτάκη για να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας -γιατί ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός της χώρας- είναι γιατί πιστεύω ότι, έχοντας δει τον κ. Μητσοτάκη ως υπουργό στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα διστάσει και θα κάνει αυτά που πρέπει γρήγορα. Έχει τεράστια σημασία η ταχύτητα».