X

Σε εγρήγορση για το Προσφυγικό

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Μυτιλήνη. "Τροχάδην" για τα hot spot, Νέα επεισόδια στην Κω που "βράζει". "Πυρά" Τσίπρα σε Ευρωπαίους. Τι γίνεται με τα Κέντρα Κράτησης.

Ant1news

Στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το Προσφυγικό–Μεταναστευτικό ζήτημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων–μεταναστών στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια.

Εκεί θα ενημερωθεί από τους αρμοδίους για την λειτουργία, τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, την ώρα πάντως που σε ένα άλλο νησί, στην Κω, μαίνονται καθημερινά επεισόδια απο κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία hot spot.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που προ ημερών είχε συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα κι έχει επικοινωνία με ευρωπαίους ηγέτες κι επικεφαλής κομμάτων για το Προσφυγικό , θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Χθες πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέες μομφές κατά συγκεκριμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στάση τους απέναντι στο Προσφυγικό, την ώρα που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επεσήμαινε ότι στην Ελλάδα εκτός απο Κέντρα υποδοχής πρέπει να φτιαχτούν και Κέντρα Κράτησης προσφύγων και μεταναστών, εγείροντας νέες αντιδράσεις. 

Το Υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε χθες νέα επιχορήγηση για τα hot spot, για την δημιουργία των οποίων έχει σημειώθει σημαντική πρόοδος, σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός φυσικά απο την Κω, όπου μαίνονται οι αντιδράσεις.