X

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν φτάνουν μόνο τα hot spots

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο Προσφυγικό. Τι δήλωσε από τη Λέσβο ο πρόεδρος της ΝΔ. Η συνάντησή του με τις διάσημες γιαγιάδες του νησιού.

Ant1news

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου βλέπει από κοντά την πρόοδο αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στα hot spots.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί και επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Καρά Τεπέ, από όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους.

Μαζί με τον Κ.Μητσοτάκη βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιώργος Κουμουτσάκος, με τη συνοδεία των οποίων επισκέφτηκε και το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια.

 

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχάρη  το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών, καθώς και των κρατικών υπηρεσιών «για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ πρόβλημα».

 

 

«Η χώρα αντιμετωπίζει, σήμερα, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Είναι, όμως, επίσης ξεκάθαρο, ότι η κατασκευή των hot spots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

 

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειάζεται τα κράτη -  μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη.

 

Και χρειάζεται, βέβαια, και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος των επισκέψεών του είχε γεύμα με τις διάσημες γιαγιάδες της Λέσβου, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.