X

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη μονομερής ενέργεια το κλείσιμο των αυστριακών συνόρων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε την πρέσβειρα της Αυστρίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ant1news

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλείσιμο των αυστριακών συνόρων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρέσβειρα της Αυστρίας, Andrea Ikić – Böhm, την οποία συνάντησε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μονομερή ενέργεια, η οποία είναι απαράδεκτη και έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής» το ενδεχόμενο να κλείσει η Αυστρία τα σύνορα της.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος και η‎ συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αμέσως μετά δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκφράσει τεράστιο προβληματισμό της για την κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα. Οι πληροφορίες στον τύπο αναφέρουν για πιθανή αλλαγή στάσης Τουρκίας σε σχέση με συμφωνηθέντα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ. ‎Και ταυτόχρονα χώρες όπως η Αυστρία, προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, απαράδεκτες κατά την άποψή μας.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα, χωρίς να εντοπίζουμε εμείς, ισχυρότατη δραστηριότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης και άμεση ενασχόληση σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα σε 4 μέρες από σήμερα μπροστά σε ένα πρόβλημα που αριθμητικά, πολιτικά και κοινωνικά θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει».