X

Μητσοτάκης: Καταστροφική η διαχείριση της κρίσης από την Κυβέρνηση

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κύπρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

«Η Ελλάδα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) στην Κύπρο.

«Έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία την οικονομική κρίση και σήμερα ακόμα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, ώστε να μην έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης με αποτέλεσμα να επιτείνεται η οικονομική αβεβαιότητα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κύπρο για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα για να πάρει μέρος στην εκδήλωση με θέμα: «Τα διδάγματα από τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης στην Ελλάδα και στη Κύπρο: Η Επόμενη Μέρα».

 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «στο πρόσωπο σου βλέπουμε την Ελλάδα της ευθύνης και της αξιοπρέπειας. Εμείς εδώ στη Κύπρο είχαμε ένα σκληρό πρόγραμμα. Μπορεί και άδικο. Δεν μπήκαμε στη λογική της μουρμούρας, αλλά στρωθήκαμε στη δουλειά και με το λαό μας να δείχνει πρωτόγνωρη υπευθυνότητα. Σε μερικές μέρες θα εξέλθουμε του μνημονίου, επανακτώντας την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια».

«Δυστυχώς, στη χώρα μας, λόγω των κακών χειρισμών της Κυβέρνησης, επιβλήθηκε ένα τρίτο πολύ σκληρό πρόγραμμα από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε πριν από το 2018», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι σημαντικό - και εμείς στην Ελλάδα - να καταλάβουμε τι έκανε σωστά η Κύπρος. Ποια είναι τα - μαθήματα έστω και σήμερα - έξι χρόνια μετά την αφετηρία της κρίσης. Μπορούμε να μάθουμε για το πώς διαχειρίζεται κανείς σωστά και σοβαρά μια τέτοια κρίση», πρόσθεσε.