X

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Την παραίτησή του από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού υπέβαλε ο Χάρης Θεοχάρης. Τι αναφέρει στην επιστολή του. Τι λένε κύκλοι του κόμματος.

Ant1news

Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης. 

Στην επιστολή παραίτησής του ο Χάρης Θεοχάρης εκφράζει την απογοήτευσή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη για το γεγονός ότι στο συνέδριο του κόμματος δεν ελήφθησαν "αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού".

Όλη η επιστολή του Χάρη Θεοχάρη

Φίλε Σταύρο,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για την επανεκλογή σου ως επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος.

Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου καθώς  οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου  και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους.

Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού.

Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις.

Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά.

Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του.

Με εκτίμηση

Χάρης Θεοχάρης

Κύκλοι του Ποταμιού θεωρούν αναμενόμενη την εξέλιξη και αναφέρουν οτι "έτσι κι αλλιώς, μετά το συνέδριο θα άλλαζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανεξάρτητα από την επιλογή του βουλευτή του Ποταμιού".

Έντονη κριτική στο Συνέδριο του Ποταμιού

Ο κ. Θεοχάρης κατα την ομιλία του στο συνέδριο του Ποταμιού το περασμένο Σαββατοκύριακο άφησε αιχμές για την οργανωτική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας του Ποταμιού. Μίλησε για «τρία Ποτάμια», της ηγεσίας, των εθελοντών και των απογοητευμένων που έπαψαν να το στηρίζουν. Επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή τον Σταύρο Θεοδωράκη, γεγονός που έδωσε αφορμή να δεχθεί έντονη κριτική από πολλά στελέχη.

Μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος  ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια, αλλά μόνο ένα και δεν μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του "είσαι" και τη δημοσιότητα του "δεν είσαι". Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι ούτε του ίδιου, ούτε των βουλευτών, αλλά των εθελοντών και των μελών του. 

Καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναλαμβάνουν οι κκ Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Αμυράς.