X

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό. "Προκλητική η ανικανότητα Τσίπρα", τόνισε. "Εκτός ελέγχου το προσφυγικό, η κοινωνία βράζει".

Ant1news

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό με αιχμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικές Ομάδας της ΝΔ, τονίζοντας μάλιστα πως οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν.

Κάλεσε την κυβέρνηση να μην «παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία», αλλά να επιδείξει σοβαρότητα και ψυχραιμία εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου, αντί να προχωρήσει σε «βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας».

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του καλοκαιριού είναι νωπές».

Μιλώντας για τη συνολική κατάσταση στη χώρα είπε ότι η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων.

«Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν» είπε ο κ. Μηστοτάκης και πρόσθεσε: «Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, όταν η χώρα χρειάζεται ηγεσία». 

 Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, ενώ στην πραγματικότητα τηρεί ανεύθυνη στάση, οδηγώντας τους πολίτες σε αγανάκτηση, σε απογοήτευση και σε μοιρολατρία.

Επιτέθηκε εκ νέου στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «μοιραίος και άβουλος επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη», προσθέτοντας ότι «ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές, χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία» και προειδοποιώντας πως «κάθε καθυστέρηση είναι επικίνδυνη από εδώ και πέρα». 

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον «Αλ. Τσίπρα και την παρέα του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τροχονόμους της νέας διαπλοκής, κατηγορώντας τη για αποδόμηση και των τριών εξουσιών και για επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών.

Τι δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη

Το δικό της σχόλιο σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Τρία πράγματα έκανε σαφή σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:

Σε σχέση με το προσφυγικό, ότι υιοθετεί τη λαϊκιστική, ακροδεξιά και αυταρχική ατζέντα της ΝΔ των ημερών του κυρίου Σαμαρά,

σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ότι δεν έχει την παραμικρή διαφοροποίηση από τις πλέον ακραίες θέσεις του ΔΝΤ, και τέλος

σε σχέση με τη διαπλοκή, ότι στηρίζει το σημερινό αμαρτωλό καθεστώς και δεν είναι σε θέση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις συναλλαγές του κόμματός του με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ολ. Γεροβασίλη.