X

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οικονομίας αλλά και του προσφυγικού. Τι λέει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ant1news

Τα βέλη του προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, σχετικά με τους χειρισμούς της στο προσφυγικό αλλά και την οικονομία.

Όπως ο ίδιος εκτίμησε η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε σκληρά μέτρα με τους δανειστές και περιμένει την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να τα ανακοινώσει στον ελληνικό λαό.

Μιλώντας για τις επαφές του με τους αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες τόνισε πως «η κυβέρνηση μετά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, έχει δημιουργήσει κλίμα καχυποψίας και πρόσθεσε ότι αναφορικά με το χρέος το ΔΝΤ αποτελεί "σύμμαχο" της χώρας καθώς ζητά την ελάφρυνσή του σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που το αρνείται πεισματικά.»

Στη συνέχεια ερωτώμενος για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει κάποια από τα μέτρα της αξιολόγηση ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Όχι. Και δε νομίζω ότι θα τεθεί έτσι. Θα τεθεί με το γνωστό κόλπο: ένα άρθρο και ένας νόμος», ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τους 153 της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Ο Επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε: «Οι 153 της κυβέρνησης δίνουν κάποιες μάχες για πράγματα που δεν είναι σημαντικά αλλά εδώ θα είναι ενωμένοι και θα ψηφίσουν την αξιολόγηση». Συνεχίζοντας πάνω στο ίδιο θέμα είπε: «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πάμε σε μια πιο light αξιολόγηση με την έννοια ότι δε θέλει αυτή τη στιγμή η Ε.Ε. λόγω και της Μεγάλης Βρετανίας ακόμη μια αναταραχή. Άρα νομίζω ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή τον κ. Τσίπρα, να του δώσουν μια πολύ πιο light αξιολόγηση από ό,τι θα ήταν σε κανονικές συνθήκες».

Συζητώντας για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού επισήμανε ότι "τα πράγματα πρέπει να γίνονται στον χρόνο που πρέπει", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία με αποτέλεσμα να είναι ανύπαρκτη στην Ειδομένη και τα νησιά, από όπου πλέον αποχωρούν και όλες οι μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τι λέει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «Διαφωνούμε με τις εκλογές. Είναι αστείο μετά από οκτώ μήνες να έχουμε πάλι εκλογές καθώς διακυβεύονται πάρα πολλά. Το κλίμα στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό. Δε μπορούν να δικαιολογήσουν πώς μια χώρα, μετά από οκτώ μήνες, αναζητά κάθε φορά μια διέξοδο σε μια εκλογική μάχη ή σε ένα δημοψήφισμα. Άρα ας μην παίζουμε με τη φωτιά. Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να πάρουμε τα 5, 7 δις, να σταθεροποιηθεί λίγο η οικονομία της χώρας και να ανασάνει η μεσαία τάξη που διαλύεται».

Για τα επεισόδια στη Χίο

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο, αλλά και τη χθεσινή σύγκρουση Χρυσαυγιτών και Αριστεριστών στον Πειραία ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε πως "οι μικροί εμφύλιοι πάντα γίνονται όταν μένουν οι ακραίοι", εξηγώντας πως οι μετριοπαθείς πολίτες που βοηθούσαν τους πρόσφυγες και την ίδια στιγμή επιχειρούσαν να αμβλύνουν τις δυσκολίες με τις τοπικές κοινωνίες αποσύρονται από το προσκήνιο, στο οποίο μένουν πλέον οι ακραίοι και των δύο πλευρών.

Για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

"Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα, κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί", είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως η αστυνομία θα έπρεπε “να έχει μια πιο δυναμική στάση για αυτούς που προκαλούν επεισόδια”.