X

Επικρίσεις και κάλεσμα σε κινητοποιήσεις από τα κόμματα

Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για την διαπραγματευτική τακτική της Κυβέρνησης, μετά και τις απαιτήσεις των δανειστών για πρόσθετο πακέτο μέτρων.

Ant1news

Τις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση και η αποκάλυψη ότι η Αθήνα συζητά με τους δανειστές την πιθανότητα λήψης πρόσθετου πακέτου μέτρων, υπό τον όρο διευθέτησης του χρέους, όπως διαμηνύει το Μαξίμου.

Τo «εγώ διαπραγματεύομαι» του κ. Τσίπρα, μεγαλώνει κάθε μέρα τον λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας:

  • Τα συμφωνημένα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ που προωθούνται στη Βουλή έρχονται να προστεθούν σε άλλα 3,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη ψηφισθεί από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Άθροισμα διετίας 9 δις ευρώ μέτρα που δεν θα υπήρχαν χωρίς τις ακροβασίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγκρινόμενα με τη συμφωνία του 2014 (1,2 δισ. ευρώ) είναι 7,5 φορές περισσότερα.
  • Χθες η Κυβέρνηση με το “e-mail Τσακαλώτου” μας πληροφόρησε ότι ο λογαριασμός μεγαλώνει με 3 δις ευρώ επί πλέον.
  • Η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι άσκηση για δυνατούς λύτες και όσο για το χρέος επαφιόμαστε στην καλή θέληση των δανειστών μας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάνει λόγο για «μαύρα μαντάτα από την διαπραγμάτευση με την τρόικα», συμπληρώνοντας «φτάνει πια η κοροϊδία και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και απ’ τ’ άλλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο μνημόνιο».

Καλώντας τους πολίτες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ο ΓΓ του ΚΚΕ υπογραμμίζει «ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει τώρα τους αγώνες του, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία του, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα». 

Σε ανακοίνωση του, το Ποτάμι αναφέρει ότι «ο κ. Τσακαλώτος επιστρέφει από την Ουάσινγκτον με 3,6 δις ευρώ επιπλέον μέτρα στις βαλίτσες του. Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα «γεφυρώνεται» με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται «η νέα «σκληρή διαπραγμάτευση» οδήγησε στο δυσμενέστερο σενάριο. Η πολιτική ανικανότητα και η τεχνοκρατική ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοστίζει εδώ και δεκαπέντε μήνες πολλά δισεκατομμύρια, που πληρώνουν οι πολίτες σε φόρους και οι επιχειρήσεις με λουκέτα. Οι υπουργοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας λένε διαρκώς «δεν είναι αυτό που νομίζετε...». 

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να "αποκεφαλίσει" τους 'Ελληνες πολίτες» αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος σημειώνει «φθάσαμε αισίως τα 9 δις μέτρα και έχει ο Θεός. Δεν άρεσαν στην κυβέρνηση οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων για να καταφέρουμε χωρίς να υποβαθμίσουμε την μεσαία και χαμηλή τάξη να βγούμε στις αγορές, και γι'αυτό αποφάσισε να "αποκεφαλίσει" όλους τους Έλληνες πολίτες. Μπράβο σας, είστε μοναδικοί».