X

ΝΔ: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα γεγονότα στην ΟΝΝΕΔ

"Ξήλωσε" την ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διεγράφη από την ΝΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης. Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ant1news

Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, αμέσως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως απάντηση στο φιάσκο με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη συνέδρων, το περασμένο Σάββατο. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ουσιαστικά χθες απαίτησε την απομάκρυνση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο η προεδρική ομάδα «έδειξε» ως υπεύθυνο για όσα έγιναν στο συνέδριο της Νεολαίας, αλλά και του προέδρου της οργάνωσης, Βασίλη Γεωργιάδη. Παράλληλα, απέκλεισε τους 400 και πλέον ex officio συνέδρους της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο της Ν.Δ. που ξεκινάει την Παρασκευή.

«Αναλαμβάνω ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν... διευκολύνοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., υπέβαλα την παραίτησή μου από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος της Ν.Δ.», ανέφερε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ο κ. Παπαμιμίκος, μετά την εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας να προχωρήσει στη διαγραφή του.



Αντιθέτως, ο Βασίλης Γεωργιάδης αρνήθηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, αργά χθες βράδυ, η διαγράφη του από μέλος του κόμματος.

«Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής Νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι με την επανίδρυση της οργάνωσης «αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη Νεολαία του κόμματος και την απήχησή της στους νέους», με στόχο «μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία, συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες».