X

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για μέτρα και χρέος

Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι υποστήριζουν κυβερνητικοί κύκλοι για την στάση της ΝΔ. Τι απαντά η Συγγρού.

Ant1news

Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεσπάσει για τα μέτρα και το χρέος μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή, κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Κυβερνητικού κύκλοι σήμερα εξαπέλυσαν επίθεση στην ΝΔ για την στάση της σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι προφανές ότι μετά τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα».

Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι «η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες θα είχε αυτό για τον ελληνικό λαό και αποφεύγοντας να πει ποια ήταν η δική της πολιτική πρόταση».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας  να μην κρύβεται από απρόσωπους και ‘’γκρίζους’’ κύκλους

Ωστόσο, στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβεται από απρόσωπους και ‘’γκρίζους’’ κύκλους.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να γνωρίζει τρία πράγματα μετά τη βαριά συνθηκολόγηση των 12 δις ευρώ που επιβάλλει στους  Έλληνες:

Πρώτον: Αν έχει να πει κάτι προς τη Νέα Δημοκρατία, ας το πει στα ίσα και ας μην κρύβεται πίσω από απρόσωπους και ‘’γκρίζους’’ κύκλους.

Δεύτερον: Το αίτημα για εκλογές βασίζεται στη συνολικά θλιβερή κατάσταση που ο ίδιος έσυρε τη χώρα. Στην ανάγκη να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.  Και από αυτό, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Και τρίτον: Η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα το χρέος, έχει αναπτυχθεί με σαφήνεια.  Να μην προσποιείται ότι δεν την ξέρει».