X

Επίθεση Γεννηματά στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Τι είπε για τις συνεργασίες. Η ηχηρή απουσία Θεοδωράκη από την Συνδιάσκεψη της Δημ. Συμπαράταξης. Βολές Σημίτη με πολλούς αποδέκτες.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Άνοιξε τις εργασίες της η προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που σηματοδοτεί την εμβάθυνση της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αναδεικνύοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη αναγεννιέται και μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα διακυβέρνησης.

«Κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!» είπε δηκτικά η Φώφη Γεννηματά για τα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα» όπως ανέφερε, του Πρωθυπουργού, που έχουν πάντα κακή κατάληξη στην τσέπη των πολιτών. «O κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούγονται όλο και πιο ίδιοι σε αυτά που λένε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη μαγική λύση. ΦΟΡΟΙ – ΦΟΡΟΙ - ΦΟΡΟΙ! Από την άλλη πλευρά ακούμε συνεχώς τον κ. Μητσοτάκη: «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ » υπογράμμισε η κ.Γεννηματά συμπληρώνοντας ότι: «εμείς θα τους χαλάσουμε αυτό το πάρτι ! Γιατί είμαστε εδώ και ζωντανοί.»

 

Η κ.Γεννηματά μέμφθηκε ως αναξιόπιστο τον Πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει. Πριν φορούσε το καπέλο του Τσάβες. Τώρα προσπαθεί δήθεν να προβάρει το καπέλο του ευρωπαίου σοσιαλδημοκράτη. Αύριο ίσως και του Λαϊκού κόμματος».

Σημίτης: δεν αρκεί η καταγγελία  των ανεπαρκειών της Κυβέρνησης

Στην προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησαν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική ώστε να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη». Κάλεσε να συμπράξουν και άλλοι που πιστεύουν ότι ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών.

 

«Ξέρω, ότι η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε μέχρι τώρα εξαιρετικά δύσκολη. Εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια μιας κοινής προσπάθειας με όλους που συγκλίνουν στους στόχους μας. Η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το πρόγραμμα είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί» επεσήμανε ο κ. Σημίτης.

Μιλώντας με άμεσο τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν συνιστούν συγκροτημένη πολιτική οι καταγγελίες των κυβερνητικών ενεργειών και το όχι στους νέους νόμους ή η ανάδειξη των ανεπαρκειών της κυβέρνησης.

 

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να μην εμφανιστεί στο ΣΕΦ, όπου λαμβάνει χώρα η Συνδιάσκεψη αλλά να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της Δράσης, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το κόμμα του θα πρωτοστατήσει στο διάλογο για τις διεργασίες στο Κέντρο και πρότεινε «συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».