X

Θεοδωράκης: γι΄ αυτό απουσίαζα από τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

"Ρωγμές" στο ...χτίσιμο της Κεντροαριστεράς. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού και η σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη.

Ant1news

Με αιχμές για "ορισμένους", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που "πιστεύουν ότι με διαρροές και ψιθύρους θα κάνουν πολιτική" απάντησε το Ποτάμι, για την απουσία του Σταύρου Θεοδωράκη από τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που προκαλέσε πλήθος αρνητικών σχολίων, ιδίως δε καθώς την ίδια ώρα παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο της Δράσης, όπου μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διευκρινίζουμε λοιπόν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν κλήθηκε ποτέ να μιλήσει ή να χαιρετίσει στη συνδιάσκεψη όπως προφανώς δεν κλήθηκε και κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός. Αντιθέτως η πρόσκληση να μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης είχε γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες και η αποδοχή της ήταν γνωστή στον Τύπο από τις αρχές του μήνα», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Σταύρου Θεοδωράκη, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, διευκρίνιζαν ότι "ο επικεφαλής του Ποταμιού κλήθηκε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ πράγματι δεν κλήθηκε κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός" συμπληρώνοντας ότι "ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων".

Απο τις κυριακάτικες εργασίες της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έμμεσο μήνυμα στον Σταύρο Θεοδωράκη έστειλε και η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας στο τέλος της ομιλίας της ότι "η ιστορία διαμορφώνεται απο τους παρόντες και όχι απο τους απόντες".

Ο τέταρτος δρόμος του Ποταμιού

Ακόμη ένα μήνυμα αναφορικά με τις συνεργασίες του Ποταμιού, έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης απο την "Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων" που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

"Αν πιστέψουμε τα φερέφωνα της κυβέρνησης, τα προβλήματα της χώρας τελειώνουν με το Eurogroup της Τρίτης. Αν πιστέψουμε τη Νέα Δημοκρατία, τα προβλήματα θα τελειώσουν αν γίνουν εδώ και τώρα εκλογές. Και αν πιστέψουμε κάποιους στην Κεντροαριστερά τη λύση θα δώσει η επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και... άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Αν πιστέψουμε όμως τα όσα έχουμε ζήσει τα 7 χρόνια της κρίσης, η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή" τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

"Να αντισταθούμε σε αυτό που ζούμε αλλά να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν. Να προχωρήσουμε σε ένα new deal - πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό - που σε δύο χρόνια θα αλλάξει εντελώς τη χώρα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Κύριο θέμα στη συνάντηση των στελεχών από όλη την Ελλάδα είναι οι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες και συνεργασίες που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πρωτοβουλίες του Ποταμιού σε αυτή την κατεύθυνση.

Στις 19:00 οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του Σαύρου Θεοδωράκη, στην οποία αναμένεται να απαντήσει εκ νέου σε όσα του ...καταμαρτυρούν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.