X

Διαμαντοπούλου: Αναγκαία η δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου

Ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει, υποστήριξε. Τι είπε για την παρουσία της στο συνέδριο της Δράσης και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ant1news

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένας νέος χώρος, ο οποίος δεν θα είναι συμπληρωματικός του Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι ένας νέος χώρος που θα προκύψει και από τη διάλυση των υπολοίπων χώρων και θα συμμετέχουν όλοι», υποστήριξε η επικεφαλής του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου. «Για να μπορέσει η χώρα αν αποκτήσει ξανά ένα υγιές πολιτικό σύστημα», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» η κα Διαμαντοπούλου, μίλησε για την παρουσία της στο συνέδριο της Δράσης και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. : «Ως “Δίκτυο” είχαμε προσκληθεί από το Φεβρουάριο στο συνέδριο της Δράσης», ανέφερε. «Δέχθηκα τηλεφώνημα την Παρασκευή για να βρίσκομαι στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά την Κυριακή δεν υπήρχαν ομιλίες», εξήγησε.

Για την παρουσία της στο συνέδριο της Δράσης

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολούμαι με την ουσία των μεταρρυθμίσεων και με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για ένα σύνολο θεμάτων, από το χρέος, πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε το χρέος, μέχρι το ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και την υγεία - όπως ξέρετε αύριο έχουμε μία εκδήλωση για την υγεία. Από το Φεβρουάριο, η Δράση οργάνωσε ένα ανοιχτό συνέδριο, στο οποίο κάλεσε και φορείς και κόμματα και προσωπικότητες και πανεπιστήμια και έκανε πάνελ με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπου ζητούσε να κατατεθούν προτάσεις. Το «Δίκτυο» είχε δεσμευθεί σε πέντε συγκεκριμένες ενότητες, όπου θα κατέθετε επεξεργασμένες προτάσεις του, όπως και πολλοί άλλοι».

Για το αν θα παραστεί σε αντίστοιχη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ζητηθεί πάλι από την ίδια και το “Δίκτυο” να καταθέσουν προτάσεις

«Φυσικά. Σε όλες τις διαδικασίες τις οποίες έχουμε κάνει, έχει κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει έρθει. Οι προτάσεις που στείλαμε, εστάλησαν όλες και στον ΣΥΡΙΖΑ, στους αρχηγούς των κομμάτων και με λεπτομερείς προτάσεις για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και πώς θα είναι από εδώ και πέρα. Όταν επιλέγεις να προχωρήσεις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα κεντρική ιδέα είναι η συναίνεση, γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα στη χώρα χωρίς συναίνεση, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις».

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία, όπως ξέρετε, δεν είμαι μέλος, δεν έχω καμία πρόσκληση να συμμετέχω και επειδή την Παρασκευή δέχθηκα ένα τηλέφωνο, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και μου είπαν «ελάτε, για να παρευρεθείτε», δηλαδή να χειροκροτήσετε και όχι να συμμετάσχετε, είπα ότι το Σάββατο είναι ανακοινωμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό (ότι θα είμαι στο συνέδριο της Δράσης), αλλά εγώ μπορώ να έρθω την Κυριακή και μου είπαν ότι δεν έχει ομιλίες.

Ξέρετε πολύ καλά ότι έχω φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχω πει ούτε μια κουβέντα κριτικής. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στη χώρα, θεωρώ όμως ότι ο κύκλος αυτός έχει ολοκληρωθεί και σ’ αυτό έχω επιμείνει τρία χρόνια και έχω κάνει και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνει αυτό. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένας νέος χώρος, ο οποίος δεν θα είναι συμπληρωματικός του Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι ένας νέος χώρος που θα προκύψει και από τη διάλυση των υπολοίπων χώρων και θα συμμετέχουν όλοι. Για να μπορέσει η χώρα αν αποκτήσει ξανά ένα υγιές πολιτικό σύστημα».