X

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γαλλική πρωτεύουσα και η σημασία της καθεμίας από αυτές.

Ant1news

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραστεί στη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανασυγκρότησης (ΟΟΣΑ), αλλά και να κάνει επαφές με διεθνείς παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία, ώστε να ενημερωθεί για το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας» μεταξύ ΟΟΑΣΑ και Ελλάδος, η οποία υπεγράφη τον Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας έχει η πρόοδος η οποία έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, καθώς και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσο αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΑΣΑ στα ζητήματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Πρόκειται για θέματα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει στην κορυφή του κυβερνητικούς της προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συναντήσεις και με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και με τον πρώην Πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί. Σε αυτή την τελευταία συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ο πρώην Πρόεδρος έχει ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι των εκλογών.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της ΝΔ και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό.