X

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξαπάτησε συνειδητά τους πολίτες

Επίθεση στον Πρωθυπουργό με βαρείς χαρακτηρισμούς, από τον Προέδρο της ΝΔ, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικώς στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τραγικούς χειρισμούς του Πρωθυπουργού, τονίζοντας εμφατικά ότι «εξαπάτησε συνειδητά τους πολίτες».

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, είναι τυχοδιωκτης, αναξιόπιστος και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα. Η αναξιοπιστία αποδεικνύεται από την συμπεριφορά των θεσμών, οι οποίοι έχουν δέσει πισθάγκωνα την χώρα».

«"Οχι" στην λογική του ώριμου φρούτου»  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στην χωρα 21 δις ευρώ και προσέθεσε, σε εξαιρετικά σκληρό ύφος, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική του ώριμου φρούτου. «Το φρούτο έχει ήδη σαπίσει και η σήψη του δεν μπορεί να παρασύρει άλλο την χώρα προς τα κάτω. Η χώρα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο. Οι ψευτοπαλικαρισμοί οδηγούν την χώρα στην καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, υπογράμμισε ότι η διεξαγωγή τους θα εκφράσει και τη βούληση  των πολιτών και είπε ενδειτικά «αυτή η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει για να σωθεί η χώρα.  Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να βγει από τα αδιέξοδα της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε βεβαιότητα για εκλογική νίκη του κόμματος του και υποστήριξε ότι «εμείς θα είμαστε η Κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την κρίση». 

Για τις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε καυστικά και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για τα προσφάτως ψηφισμένα μέτρα, κάνοντας λόγο για τοποθετήσεις κατόπιν εορτής. αναφέροντας δηκτικά ότι «αυτοι οι άνθρωποι τολμούν να παραμένουν στη θέση τους; Είναι μια κυβέρνηση ανίκανη να πραγματοποιήσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις, που υπογράφει μνημόνια που δεσμεύει την δημόσια περιουσία. Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση έχει μεγάλο κόστος για την χώρα».

 

Σχολιάζοντας τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά απο τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όλοι οι Έλληνες υποφέρουν είτε ψήφισαν "ναι" στο δημοψήφισμα είτε "όχι"»,

Για τις μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβερνητική πολιτική και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για ανικανότητα, λέγοντας «η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την κοινωνία. Δεν είναι μεταρρύθμιση να παίρνεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες το 70% και από τους συνταξιούχους το ΕΚΑΣ». 

 

Για πλαστά πτυχία

Αναφορικά με την διαμάχη για τα λεγόμενα "πλαστά πτυχία", ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «αναδείξαμε στην πράξη εκείνους που μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία. Η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια προσβάλλοντας τους νέους που πάλεψαν για να σπουδάσουν».