X

Μητσοτάκης: Βαθιά υφεσιακό το μείγμα των μέτρων της Κυβέρνησης

Τι είπε για τη  χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το ελληνικό. Δε θα υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε.

Ant1news

«Βαθιά υφεσιακό» χαρακτήρισε το μείγμα των μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορικής τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με ένα μείγμα μέτρων που δίνει έμφαση στην αύξηση των φόρων και πολύ λιγότερο στον περιορισμό των δαπανών», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι η πολιτική αυτή «θα πλήξει την κατανάλωση, θα επιβαρύνει τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή.

«Το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετό για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και αυτό το γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των δανειστών» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ακόμη πως «υπήρχε άλλος δρόμος», αυτός της στοχευμένης μείωσης κρατικών δαπανών σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει «κοστολογημένες προτάσεις» επωμιζόμενη το πολιτικό κόστος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμη ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δε θα υλοποιηθούν γιατί  «η κυβέρνηση κατά βάθος αντιπαλεύει και εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα».

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το πολιτικό DNA της κυβέρνησης», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει «το σύνδρομο του Ιανού: ένα πρόσωπο που μιλάει για μεταρρυθμίσεις και ένα άλλο πρόσωπο που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπονομεύσει αυτές τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για την ελληνική οικονομία».

Τέλος, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το ελληνικό και σημείωσε «έπρεπε η συμφωνία να υπογραφεί την τελευταία στιγμή απλά υπό την πίεση των πιστωτών; Είναι αυτή αντιμετώπιση για μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις;» διερωτήθηκε. σημειώνοντας ότι «έτσι δεν χτίζονται συνθήκες εμπιστοσύνης για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».