X

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε τίποτα, τα έδωσε όλα

Για καθεστωτικές αντιλήψεις έκανε λόγο σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το κίνημα "Παραιτηθείτε. Εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ant1news

Δριμεία επίθεση στον Νίκο Φίλη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για καθεστωτικές αντιλήψεις αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για τη συγκέντρωση “Παραιτηθείτε”.

“Το δικαίωμα των ανθρώπων να συγκεντρώνονται στην Ελλάδα κατοχυρώνεται συνταγματικά και κανένας κύριος Φίλης δεν μπορεί να το περιορίσει αυτό. Αυτές είναι καθεστωτικές αντιλήψεις, οι πρώτοι που αντιδρούν σε αυτού του είδους τις πολιτικές είναι οι δημοκρατικοί άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους επειδή μεταλλάχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στο Mega.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να αναβιώσουν τον παλιό δικομματισμό, την ώρα που κατά την εκτίμησή της, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι “να συνθέσουμε την αγορά, το κράτος και την κοινωνία και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η κεντροαριστερά, μόνο η σοσιαλδημοκρατία”.

Αναφερόμενη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι “η αξιολόγηση έκλεισε με τρόπο δυσβάσταχτο” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα δεν θα βγει. Επισήμανε δε την αναγκαιότητα να ανοίξει επειγόντως η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα. “

Μάλιστα εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που μοιάζει με τη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αφήσει τίποτα για τον κ. Μητσοτάκη. Ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Σε ότι ζητούσαν τα τελευταία 6 χρόνια και αντιστάθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με λάθη, αδικίες και προβλήματα, ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα.  Γιατί; Για να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας. Αυτό δεν είναι Αριστερά». 

Ερωτηθείσα για την πρόθεση του Σταύρου Θεοδωράκη να είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού κινήματος, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι αν κερδίσει στις εκλογές ο κ. Θεοδωράκης “θα συνεχίσω να στηρίζω το εγχείρημα”. Εξάλλου, σημείωσε “γι' αυτό το λόγο ζητάμε να εκφραστεί η βάση της παράταξης” και εξέφρασε την εκτίμησή της ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία και ένα κοινό πόρισμα στις 4 Ιουλίου.

Αναφερόμενη τέλος στην επένδυση στο Ελληνικό, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση έχασε και χρόνο και χρήμα και θέσεις εργασίας, ωστόσο ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει τον αναπτυξιακό νόμο, γιατί “στηρίζουμε οτιδήποτε υπηρετεί την εθνική γραμμή που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα”.