X

Ανάβει “φωτιές” το κίνημα “Παραιτηθείτε”

Τη ΝΔ "βλέπουν" πίσω από την συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στελέχη της κυβέρνησης. "Προσοχή στα καλσόν" έγραψε στο Facebook ο Νεφελούδης. Η απάντηση του Άδωνι.

Ant1news

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το κίνημα παραιτηθείτε, το οποίο διοργανώνει συγκέντρωση για τις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Τα στελέχη της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η συγκέντρωση είναι υποκινούμενη από τη ΝΔ, ενώ από την πλευρά της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για μήνυμα αντίδρασης απλών πολιτών οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό ανάγκασε τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος να αλλάξουν την ώρα της συγκέντρωσης και αντί για 20.00 θα ξεκινήσει στις 18.30.

Επιμένει στην άποψη του ο Νίκος Φίλης, ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι υποκινούμενο από τη ΝΔ. Μάλιστα, σε νέες του δηλώσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών ανέφερε ότι «το κίνημα ''Παραιτηθείτε'' είναι το σχέδιο Β' της ΝΔ. Αφού απέτυχαν οι απαράδεκτες προεκλογικές κινήσεις για την πρόκληση bank run, αφού έκλεισε οριστικά το σενάριο της ''αριστερής παρένθεσης'' με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καταφεύγει τώρα στη διαμόρφωση ''κινήματος κατσαρόλας'', που θα εκμεταλλεύεται καθημερινά τα υπαρκτά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών τάξεων τα οποία δεν λύνονται προφανούς από τη μία στιγμή στην άλλη».

Νεφελούδης: Καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν

Επίθεση στο κίνημα «Παραιτηθείτε» εξαπολύει και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μέσω Facebook.

«Αγαπητοί μου φίλοι, βλέπω ότι όλοι ασχολείστε με τους ‪#‎ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ‬, δεν αξίζει τον κόπο. Όταν χρειάστηκε να ασχοληθούμε, μιλώ για πέρσι τον Ιούλιο, πήραν το μάθημα τους. Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολλαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς" , κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε", σημειώνει ο κ. Νεφελούδης και προσθέτει:

«Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

 

Την ανάρτηση του κ. Νεφελούδη σχολίασε μέσω Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης γράφοντας χαρακτηριστικά: "Σε ποια άλλη Κυβέρνηση θα στεκόταν στην θέση του Ένας Γενικός Γραμματεύς που προσβάλει πολίτες λέγοντας: "προσοχή στα καλσόν"..."

 

Στα «κάγκελα» Βέττας και Άδωνις

Την συγκέντρωση του κινήματος “Παραιτηθείτε” σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, αλλά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή του ANT1 «καλημέρα Ελλάδα»,
«Θα πάτε λοιπόν στο Σύνταγμα να φωνάξετε, να δείτε πως είναι να φωνάζει ο κόσμος, να δείτε πως είναι να περιμένεις εκεί μέσα στον ήλιο. Μία προτροπή κύριε Γεωργιάδη, να μην πάτε με παπούτσια Sebago. Αθλητικό να βάλετε. Αν φορέσετε Sebago θα κουραστείτε», είπε ο κ. Βέττα στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είπε: «Θα μας κάνετε και έλεγχο τι παπούτσια θα βάλω; Οι άνθρωποι είναι φασίστες», είπε χαμογελώντας ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: Να σας στείλω μία φωτογραφία πως θα ντυθώ, να μου πείτε αν με εγκρίνετε;».

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αντεπιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αποκαλώντας τον «εθνικό φωνακλά», ενώ παράλληλα επεσήμανε την στάση του κ. Γεωργιάδη σε αντίθεση με άλλα πιο μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ.

"Είναι φανερό ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων διαφόρων στελεχών της, συνειδητά διαφημίζει την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε»", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Στο "Καλημέρα Ελλάδα" μίλησε και ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης του κινήματος "Παραιτηθείτε":



Ποτάμι: Το επόμενο βήμα: Υπουργείο Αλήθειας και face control

Σε ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται "Δόγμα Φίλη - Νεφελούδη και άλλων κυβερνητικών: από εδώ και στο εξής θα επιτρέπονται μόνο όσες συγκεντρώσεις στηρίζουν την κυβέρνηση, τα συνθήματα θα δίνονται από το Υπουργείο Αλήθειας και για τους συμμετέχοντες θα γίνεται face control από ομάδες περιφρούρησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από πού κι ως πού είναι ελεύθερος να διαδηλώνει όποιος και όποιος...".