X

“Διπλό” αντάρτικο στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την παρέμβαση της “κίνησης των 53” για τη συνταγματικά αναθεώρηση, νέες “φωτιές” ανάβει η απειλή 5 βουλευτών να καταψηφίσουν την τροπολογία Μουζάλα.

Ant1news

Μεγάλες «φουρτούνες» που απειλούν την συνοχή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν η επιστολή της «κίνησης των 53» για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο, αλλά και η επιστολή πέντε βουλευτών του κόμματος που ζητούν από τον κ. Μουζάλα να αποσύρει την τροπολογία για την συγκρότηση της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφύγων.

Η «κίνηση των 53» αντιδρώντας στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συνταγματική αναθεώρηση, ξεκαθαρίζει πως η χρονική συγκυρία δεν ευνοεί το «άνοιγμα» του θέματος, τάσσονται κατά της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και υπερθεματίζουν την απλής αναλογικής ως του καταλληλότερου εκλογικού συστήματος.

Ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί η επιστολή των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν επιτακτικά την απόσυρση της τροπολογίας Μουζάλα, η οποία αποσύρθηκε αρχικά και επανακατατέθηκε 20 ώρες αργότερα στον Αναπτυξιακό νόμο, χωρίς τις διατάξεις για τις προσλήψεις προσωπικού.

Οι βουλευτές, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης, και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, δηλώνουν ότι, «είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η επιστολή

Θέμα: Τροπολογία Μουζάλα

 Σ/φοι, σ/φισσες,

στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και  δεν υπαγορεύεται καν από το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε.

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο συντρ. Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμένοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος

 Καββαδία Αννέτα

 Ψυχογιός Γιώργος

 Πάλλης Γιώργος

 Παπαδόπουλος Χριστόφορος