X

Λεβέντης: Απλή αναλογική και πλαφόν 3%

Τι προτείνει ο πρόεδρος της ΕΚ για το μπόνους, τον αριθμό των βουλευτών και το πλαφόν στο ποσοστό εισόδου στη Βουλή. Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις Πολάκη.

Ant1news

Την πρότασή του για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, τις οποίες θα προτείνει στον Πρωθυπουργό στην κατ’ιδίαν συνάντησή τους την Παρασκευή διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο Καλημέρα Ελλάδα.

«Μηδέν μπόνους και απλή αναλογική» αυτή είναι η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων.

Ερωτηθείς αν με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί κυβέρνηση, διερωτήθηκε, «γιατί τώρα έχουμε κυβέρνηση; Φοβόσαστε μη χάσουμε αυτό που δεν έχουμε;».

Σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών, ο Βασίλης Λεβέντης είναι υπέρ της Βουλής με 200 βουλευτές, αφού ο μειωμένος αριθμός σε συνδυασμό «με την απλή αναλογική θα κάνει εφικτό τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούν τα μεγάλα κόμματα να συνεργαστούν με τα μικρότερα».

Αναφορικά με το πλαφόν εισόδου στη Βουλή, υποστηρίζει ότι πρέπει να μείνει στο 3%.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των εδρών στις μεγάλες περιφέρεις, για τις οποίες προτείνει να έχουν πλέον δέκα έδρες.

Εκτίμησε δε ότι, η αλλαγή στον εκλογικό νόμο τη δεδομένη στιγμή, γίνεται γιατί τον Σεπτέμβριο είτε θα γίνουν εκλογές είτε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ο Πολάκης έκανε λίγο σκληρές δηλώσεις, αλλά και η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά το έργο της», σχολίασε αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σχετικά με τη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε, «επί χρόνια αδρανούν, να τα ψάξουμε όλα.  Κάτι συμβαίνει, κάποιος την ανακόπτει από το να κάνει το καθήκον της».