X

Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό

Το Tweet του προέδρου της ΝΔ για τις εκλογές στην Ισπανία. Πως σχολιάζει η ΝΔ την ανάρτηση του Δ.Παπαδημούλη για τους Podemos πριν τα τελικά αποτελέσματα.

Ant1news

Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογων στην Ισπανία, όπου πρώτο κόμμα αναδείχτηκε το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει αυτοδυναμία.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη, ενώ ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

«Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό. Στους δύσκολους καιρούς, οι πολίτες αναζητούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλημέρα!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφέρει ότι «η καθαρή νίκη στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι αποτελεί απάντηση στον λαϊκισμό» αναφέρει.   

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως την ίδια στιγμή, «η καθαρή ήττα των Podemos δείχνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη τους σε όλους όσοι πολιτεύονται με ψεύτικες υποσχέσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΔ αναρωτιέται «που βρίσκεται αλήθεια ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για τη δήθεν επιτυχία των Podemos» και καταλήγει: «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε».

 

Πάντως, ο Δημήτρης παπαδημούλης λίγο μετά με ένα νέο του tweet «διόρθωσε» την προηγούμενη ανάρτησή του γράφοντας πως έκανε λάθος, ενώ χαρακτήρισε «φιάσκο» τα exit polls.