X

ΝΔ: Επιτακτική η σύσταση Εξεταστικής μετά τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τί λέει για το δημοψήφισμα και τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

"Στο αίτημά μας για Εξεταστική Επιτροπή συνηγορούν και το κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό οι αποκαλύψεις του Αμερικανού Οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπειθ" ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του.

"Θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο  Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό»" συμπλήρωσε.

"Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων" είπε ο κ. Κουμουτσάκος νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισ. στον ελληνικό λαό και κατήγγειλε απάθεια της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής. 

Το θέμα της μη συζήτησης μέχρι σήμερα της πρότασης της ΝΔ για Εξεταστική έθεσε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στον πρόεδρο της Βουλής Νϊκο Βουτση.

Επίθεση στην Κυβέρνηση για τον ένα χρόνο απο το δημοψήφισμα

Για τον ένα χρόνο απο τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που συμπληρώνεται σήμερα ο κ. Κουμουτσάκος αφού το χαρακτήρισε "παρωδία" είπε οτι "το κόστος το πληρώνει η χώρα με τη ραγδαία φτωχοποίησή της". 

"Το δημοψήφισμα αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας, διότι ο Αλ. Τσίπρας άλλα σχεδίασε, άλλα ζήτησε από τους πολίτες και άλλα έκανε" είπε και συμπλήρωσε οτι "επρόκειτο για έγκλημα συνειδητό, αφού τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και οι υπουργοί που ενέκριναν την απόφασή του, γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες".

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Ο λαός δεν ξεχνά τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών

«Η ΝΔ υποστήριξε με θέρμη το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή ΝΑΙ στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για το περσινό «όχι» στο δημοψήφισμα. 

«Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να "υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν", αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε», σχολιάζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται».