X

Μητσοτάκης: Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος

Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα, γιατί μας χωρίζει άβυσσος, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

"Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη στην Ελλάδα, όποτε και να γίνουν θα είναι μια καλή και όχι κακή εξέλιξη για τη χώρα" δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle.

"Το κόστος μιας προεκλογικής περιόδου θα είναι μικρότερο από το όφελος για την Ελλάδα. Η απάντηση στον λαϊκισμό δεν είναι περισσότερος λαϊκισμός, αλλά ορθός πολιτικός λόγος" αναφέρει και διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές, αλλά εάν ο Πρωθυπουργός χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν πρόκειται να τον στηρίξει.

"Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσοι ενδεχομένως φαντασιώνονται ένα τέτοιο σενάριο, ότι εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή".

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ως κορυφαίο μνημείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ το δημοψήφισμα πριν από ένα χρόνο, το οποίο, όπως είπε, οδήγησε την Ελλάδα "στα απόλυτα όριά της".

Αναφερόμενος στις "ανατριχιαστικές λεπτομέρειες" από το βιβλίο του Γκάλμπρέιθ είπε: "Παρουσιάζει ένα σχέδιο, το οποίο περίπου προσομοιάζει με ένα πραξικόπημα που έχει εκπονηθεί από κάποιους χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες του 2015".

«Η υπερφορολόγηση τσακίζει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την έντονη διαφωνία του με τα μέσα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να υλοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους. "Έχουμε τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Η υπερφορολόγηση δεν προσφέρει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά το ανάποδο. Τσακίζει την επιχειρηματικότητα, διώχνει επενδυτές, οδηγεί πάρα πολλούς απασχολούμενους στη μαύρη οικονομία, τσακίζει την φορολογική συμμόρφωση" τονίζει.

Για τις ιδιωκτικοποιήσεις  αναφέρει ότι «πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί μας τις επέβαλε κάποιος. Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές (…) Η κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί».