X

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την αναβολή της δίκης της Siemens

θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη. Σε υψηλούς τόνους απάντησαν πηγές της ΝΔ. Τα tweets Καμμένου, Παπαδημούλη. Τι λέει το ΥΠΕΞ

Ant1news

Θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναβάλει επ’ αόριστον την εκδίκαση της υπόθεσης των μαύρων ταμείων της Siemens, επειδή δεν είχε μεταφραστεί το σύνολο του βουλεύματος.


Το Μέγαρο Μαξίμου δια της εκπροσώπου του διαμηνύει ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της εμπλοκής που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παραγραφή των αδικημάτων. Πηγές της Συγγρού κατηγορούν την Κυβέρνηση για κωλυσιεργία.

“Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.  Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες”, επισήμανε σε σχετικά ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος

 «Εάν στο Μαξίμου θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη. Είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους», ήταν η απάντηση από πηγές της ΝΔ.

Ο Πάνος Καμμένος αφήνει αιχμές για την δεύτερη υπόθεση σχετικά με τα μαύρα ταμεία της Siemens, με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Τάσο Μαντέλη.               

 

 

Το Υπουργείο εξωτερικών που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη της μετάφρασης απαντά ότι παρέδωσε εγκαίρως στην εισαγγελία εφετών ό,τι είχε ζητηθεί.

Την επ' αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επισημαίνοντας ότι νιώθει ντροπή και οργή.

 

Πηγές της Εισαγγελίας Εφετών αναφέρουν ότι πολλούς μήνες πριν την έναρξη της δίκης, από τον Απρίλιο του 2015 είχαν αποσταλεί αιτήματα στη μεταφραστική υπηρεσία να ολοκληρώσει τη μετάφραση του βουλεύματος βάσει της ισχύουσας νομολογίας  πριν την έναρξη της δίκης στις  Νοέμβριου 2015 και πως τα  αιτήματα αυτά συνεχίστηκαν και αφού είχε ξεκινήσει η δίκη.