X

ΝΔ: Ως κυβέρνηση θα κάνουμε την Εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία. παρωδία χαρακτηρίζει τις διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ant1news

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή στην συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  για την διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει πως «τα χρήσιμα για τους πολίτες συμπεράσματα που προέκυψαν από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είναι δυο:

Πρώτον: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας - ενώ ήταν στη Βουλή - για να υπερασπιστεί την Κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους "συντρόφους" του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών.

Δεύτερον: Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει - όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά - αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη τη γκρίζα και σκοτεινή περίοδο»

Παράλληλα, η ΝΔ προσθέτει ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας είναι ότι μιλώντας από τη μεταμφιεσμένη με κομματικά σύμβολα Βουλή, για τη δήθεν "Νέα Ελλάδα" του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων. Δεν θα πάρει βέβαια ούτε και συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα του 2015 που τόσα στοίχισαν στην πατρίδα μας».

Μάλιστα και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επανέλαβε ότι όταν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, θα επαναφέρει την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκείμενου –όπως είπε– να διαλευκανθεί η «σκοτεινή» και «γκρίζα» περίοδος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στις αρχές του 2015. «Αυτή η περίοδος είναι πολύ σκοτεινή και πολύ γκρίζα και χρειάζεται να διαλευκανθεί» τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να διερευνηθούν και τα προηγούμενα μνημόνια, απάντησε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο».

"Παρωδία" οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος 

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε παρωδία τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι μέσω της αναθεώρησης επιδιώκει να παραπλανήσει και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα.

«Αυτό, το οποίο προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι μετάθεση του χρόνου και ουσιαστικά εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να τη χρησιμοποιήσει, για να παραπλανήσει και για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών επί μακρό χρονικό διάστημα από την ουσία των προβλημάτων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Χαρακτήρισε αναγκαία, υπαρκτή και επείγουσα την ανάγκη για αναθεώρηση, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι όλες οι διατάξεις για τις οποίες τα κόμματα θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, να μπουν στο τραπέζι και να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση και πρόσθεσε: «Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να είναι ουσιαστική, αναγκαία, αλλά να γίνει και σύντομα, δεν συμμετέχουμε σε αυτό που το θεωρούμε παρωδία διαδικασία».