X

Ζαχαριάδης: δεν υπήρξε παραβατικότητα στις καταλήψεις στο ΑΠΘ

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις.

Ant1news

Την αντίθεσή του στην επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις εξέφρασε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο ΑΠΘ, ο ίδιος τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις αστυνομικές επεμβάσεις, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην παραβατικότητα.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στον Σκάι, δήλωσε ότι δεν υπήρξε παραβατικότητα στις καταλήψεις στο ΑΠΘ, μία μόλις ημέρα μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που τελούσαν υπό κατάληψη.

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» είχε σχολιάσει νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ΕΚΑΣ και τον ΕΝΦΙΑ

Σε ερώτηση για την περικοπή του ΕΚΑΣ και το «ψαλίδι» στις συντάξεις απάντησε ότι «έχουμε εκχωρήσει σημαντικά κομμάτια της κυριαρχίας μας», ενώ απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα πάψει να ισχύει ο ΕΝΦΙΑ:

«Δεν παραγνωρίζω τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει δράσεις που θα ανακουφίσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι κρίμα που το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ''στραγγαλίστηκε'' από τους εταίρους. Πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνία μας έτσι ώστε να επανέλθουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.