X

ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός σήμερα απλά κόβει την κορδέλα στην Πάρο

Τέτοια έργα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών κυβερνήσεων, υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση.

Ant1news

«Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφορικά με τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα και πως για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά κυβερνήσεων.

Τέτοια έργα, όπως αυτό συνέχισε, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα αλλάξει τη σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ' όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του κράτους» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βρούτσης: Μικροψυχία και παραχάραξη της ιστορίας

Τη συμβολή προηγούμενων φορέων, τοπικών Αρχών, φορολογούμενων, αλλά και της Aegean, υπογράμμισε και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

«Ξεπερνάει κάθε όριο, το προσβλητικό κείμενο με τη μορφή non-paper, που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, για ένα έργο στην ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η Δημοτική Αρχή, η ιδιωτική πρωτοβουλία (AEGEAN) και ο Παριανός λαός από το υστέρημα του», ανέφερε ο Γ.Βρούτσης, σημειώνοντας ότι, πρόκειται για «ένα έργο που ενώνει, καθώς αλλάζει το μέλλον της Πάρου, ενισχύει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη και επηρεάζει θετικά όλα τα γύρω νησιά».

 

Ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παραχάραξη της ιστορίας», σημειώνοντας ότι, «αυτό το εθνικής σημασίας έργο, που πλήρωσε από το υστέρημα του ο Έλληνας φορολογούμενος και που χρειάστηκαν χρόνια για την υλοποίηση του, ήρθε να αμαυρώσει με ένα εξοργιστικό κείμενο (non-paper) ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας μικροψυχία, παραχαράσσοντας την ιστορία, αλλοιώνοντας την αλήθεια και προσβάλλοντας τον Παριανό λαό».

«Και όλα αυτά συμβαίνουν, παραμονή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι, η κυβέρνηση «δυναμιτίζει  το κλίμα, προκαλεί οργή και αγανάκτηση, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί ένα έργο, στο οποίο η συμμετοχή του ήταν απλά διαχειριστική».

Τέλος, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε:

«Να γνωρίζουν, όμως, οι “παραχαράκτες” της ιστορίας ότι στη μνήμη και τη συνείδηση του νησιωτικού και Παριανού λαού είναι βαθιά χαραγμένο, ποιοι συνέβαλαν και ποιοι προσπάθησαν αληθινά για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου στην Πάρο μας.

Ελπίζω αύριο ο κ. Τσίπρας, ως οφείλει, να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια και να λειτουργήσει με το θεσμικό του ρόλο ενωτικά, ως Πρωθυπουργός και όχι ως Κομματάρχης, για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό και για την Ελλάδα και για την Πάρο».

Μαξίμου: Αυτή η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά

Το Μαξίμου όμως απάντησε στην Νέα Δημοκρατία, δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων, σχετικά με το αεροδρόμιο της Πάρου και τα εγκαίνιά του και επιμένοντας σε ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Κατανοούμε το αδιέξοδο της ΝΔ, το άγχος που την διακατέχει εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων. Κατανοούμε επίσης, τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης. Αλλά η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους.