X

Ποτάμι: Ερώτηση για τα 36000 παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ζητά με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και η σύσσωμη Κ.Ο. του κόμματος.

Ant1news

Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που θα επιτρέψει στα 36.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, ζητά το Ποτάμι.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και σύσσωμη η Κ.Ο. του κόμματος, υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες ωφελουμένων του προγράμματος, πάνω από το 30% των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος θα μείνει τελικά εκτός παιδικών σταθμών. Ειδικότερα, 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 παιδιών με έγκυρες αιτήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος, δηλαδή σε ποσοστό 30,2%. Αντιθέτως, τις προηγούμενες χρονιές το ποσοστό αποκλεισμού ήταν σημαντικά χαμηλότερο: 24,2% το 2015, 17,7% το 2014 και 16,4% το 2013.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού επισημαίνουν ότι η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού δεν είναι ανάλογη της αύξησης του αριθμού των οικογενειών που υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματος επικαλούμενοι πρόσφατη ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ, τονίζουν ότι έγκαιρα είχε επισημάνει ότι το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία του προγράμματος αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ.