X

Κουμουτσάκος: θα καταργήσουμε τον αντισυνταγματικό νόμο για τις άδειες

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και μονοπώλιο ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Ant1news

Την κατάργηση του «νόμου Παππά» όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος για τις τηλεοπτικές άδεις είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου. 

Σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα πάρει πίσω τις άδειες, ωστόσο, όπως είπε θα ανοίξουν την αγορά για να μπουν και άλλοι σταθμοί.

«Αφού το τηλεοπτικό φάσμα το επιτρέπει αυτό, για να μπουν και άλλοι σταθμοί, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, να είναι γνωστή και απόλυτα διαυγής η προέλευση των χρημάτων, να υπάρχει ένα τίμημα εισόδου, γιατί για μας, αυτός ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, είναι μια γκρίζα διαδικασία», τόνισε. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και μονοπώλιο ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης», προσθέτοντας πως «η διαδικασία αυτή, γίνεται σε ένα διαβρωμένο σε ένα σαθρό έδαφος».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «το συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει βγάλει απόφαση, επομένως ο διαγωνισμός αυτός μπορεί να εκπέσει».