X

Άνοιξε ο δρόμος για ενιαίο πολιτικό φορέα στην Κεντροαριστερά

Σύμπτωση σχεδόν σε όλα τα σημεία προέκυψε στην συνάντηση των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Πότε θα ορισθεί το τετ α τετ Γεννηματά - Θεοδωράκη. Τι λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ant1news

Άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, καθώς στην χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού προέκυψε σύμπτωση σχεδόν σε όλα τα σημεία.

Οι Χρ. Πρωτόπαπας και Δ.Τσιόδρας και Π. Αβραμίδης συμφώνησαν εντός του επόμενου τριμήνου και μέχρι το τέλος του χρόνου να εκλεγεί με ανοιχτή ψηφοφορία νέα ηγεσία.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στις αρχές του 2017.

Τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες για την ψηφοφορία του νέου αρχηγού πρόκειται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον καταλήξουν, θα ορισθεί το ραντεβού της Φώφη Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για να επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», μιλώντας τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα καλύπτει όλο τον κεντρώο χώρο αλλά και τη διεκδίκηση της αρχηγίας αυτού του νέου φορέα ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και τολμηρό. Να νικήσουμε τους λαϊκιστές και τους παλαιοκομματικούς που λυμαίνονται τη χώρα, όχι μόνο τώρα αλλά για δεκαετίες. Αν όλοι οι εκσυγχρονιστές αποφασίσουμε να μπούμε σε αυτή τη μάχη, τότε ναι θα είμαι και εγώ εκεί».

Ήταν όμως κατηγορηματικός ότι η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι δεν είναι αρκετή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Οι νέοι μας που απέχουν. Οι πολίτες που δυσανασχετούν με τους κομματικούς μηχανισμούς εξουσίας. Μερικοί βολεύονται με το άθροισμα ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι. Εμείς όχι. Το θέμα εν ολίγοις είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από το καναπέ του. Γι’ αυτό προσπαθεί το Ποτάμι και οι σύμμαχοι του. Μεθοδικά, ψύχραιμα και χωρίς επικοινωνιακές παράτες».