X

Ο Σαμαράς στο πλευρό των πλημμυροπαθών (βίντεο)

Περπάτησε στους πλημμυρισμένους δρόμους της Καλαμάτας, μπήκε σε σπίτια που έχουν υποστεί, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

Ant1news

Τις πληγείσες από τη θεομηνία γειτονιές της Καλαμάτας επισκέφτηκε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που η περιοχή της Μεσσηνίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε σπίτια και καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία και περπάτησε στους πλημμυρισμένους δρόμους της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει γρήγορα κάθε πόρο που μπορεί  να υπάρχει είτε δικό μας είτε από την Ευρώπη». «Το κυριότερο είναι να υπάρξει μια θεσμική θωράκιση», είπε σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε απίστευτο αυτό που έχει συμβεί, λέγοντας μάλιστα ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διαλύθηκαν περιουσίες».

«Βέβαια έχουμε περάσει και πιο δύσκολα στην Μεσσηνία μας  και με την βοήθεια του Θεού πρώτα απ’ όλα θα τα καταφέρουμε και πάλι», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, ωστόσο, υπογράμμισε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο».  

 

 

 

Φωτογραφίες από το eleftheriaonline.gr.