X

ΝΔ: η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε σκοτεινότερη

Ζητά την κατάργηση από την Κυβέρνηση του νόμου Παππά. Τι λέει για τις εξελίξεις στο ΣτΕ και τις καταγγελίες Λαζαράτου.

Ant1news

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη», τονίζει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ, αλλά και στις καταγγελίες Λαζαράτου για σειρά παρατυπιών στην διάρκεια της δημοπρασίας, που προκύπτουν από το υλικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνει ότι «κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη».

Όπως υπογραμμίζει «μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, είπε «πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές ανεπηρέαστους να κάνουν την δουλειά τους. Φαντάζομαι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας, είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εντάσεις, με την έννοια ότι οι περισσότερες υποθέσεις που δικάζουν έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για το κλίμα υπάρχει αναβολή. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση και εν μέρει το ΣτΕ, με την έννοια των αποφάσεων που προπήρε, έκαναν έναν λάθος χειρισμό ως προς το εξής: θα ήταν πολύ καλύτερο το ΣτΕ να είχε αποφασίσει πριν γίνει ο διαγωνισμός, παρά μετά. Αυτό θα ήταν σίγουρα πιο δόκιμο».

"Βαθύτατη ανησυχία για την λειτουργία των θεσμών στην χώρα" εκφράζει με ανακοίνωση του, μετά τις εξελίξεις, Το Ποτάμι.

ΣΥΡΙΖΑ: μάταιη η προσπάθεια της ΝΔ να ακυρώσει τον διαγωνισμό

Απαντώντας στην δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «η σπουδή του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση. Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου «η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει. Αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά».