X

Διευρύνεται στο 12,5% το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 49%! Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Διευρύνεται στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξασφαλίζει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), 7,5% καταγράφει η Χρυσή Αυγή, 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ενδεικτική είναι και η εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα, καθώς από 2% σημειώνουν τέσσερα κόμματα (ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας), ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ. 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης εμφανίζονται σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες (86,5%). Επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους από το κυβερνητικό έργο και τέσσερις στους δέκα απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 64,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η Κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».