X

Στην Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Καλλιάνος

Στα γραφεία της Πειραιώς βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Καλλιάνος, με τη συμπόρευσή του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαφαίνεται.

Ant1news

Ο τέως εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία της Πειραιώς, όπου είχε συζητήσεις με στελέχη της παράταξης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις με τον Γ.Καλλιάνο κι αυτό αποτέλεσε τη βάση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. 

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων αποχώρησε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μετά από διαφωνίες που είχαν σε μια σειρά θεμάτων. Τον γάμο ΝΔ- Καλλιάνου είχε προβλέψει ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα. 

Σε δήλωση του, με την οποία ανακοίνωσε την ένταξη του στην ΝΔ, ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι έλαβε υπόψη του, τη γνώμη των πολιτών και ότι πρυτάνευσε η βούληση να αγωνιστεί για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ δηλώνει την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πίστη του στην ανανέωση της πολιτικής ζωής και στην αξιοκρατία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τη Συμφωνία Αλήθειας και τις μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση, είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας".

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε στη Νέα Δημοκρατία ένα νέο άνθρωπο και πολιτικό, τον κ. Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στα γραφεία του Κόμματος και εντάχθηκε στην Παράταξη. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική Παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες και υποδέχεται κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων».