X

“Προσέγγιση” Λυκούδη-ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά

Ανοιχτός παραμένει ο διάλογος στην Κεντροαριστερά, παρά την τελευταία σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Αίσθηση προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη, που επιβεβαιώνει την συνάντηση τους και την βούληση αμφότερων να μείνει ανοιχτός ο διάλογος στην Κεντροαριστερά παρά την τελευταία σύγκρουση Γεννηματά-Θεοδωράκη, που οδήγησε στην απόκλιση και όχι στην επιθυμητή σύγκλιση.

Η απόφαση να δημοσιοποιηθεί αυτή η κουβέντα, που καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη, προφανώς και επιδίωκε να στείλει ένα μήνυμα.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι: «Διατηρούμε μια σχέση με τους Μεταρρυθμιστές, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της επιτροπής διαλόγου, που λειτουργούσε το προηγούμενο διάστημα». Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μετέφεραν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο Γιάννης Τούντας εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία είχε προσφάτως ζητήσει να ξαναγίνει μια επιτροπή διαλόγου, κάτι που είχε απορριφθεί ως πολιτικό πισωγύρισμα από το  ΠΑΣΟΚ.

Από το Ποτάμι σημείωναν ότι η πρόθεση τους να μείνει ανοιχτή η υπόθεση της κεντροαριστεράς χωρίς όμως πατροναρίσματα από το ΠΑΣΟΚ παραμένει ειλικρινής και διαρκής. Συμπλήρωναν, δε, ότι σε αυτή την κατεύθυνση, της αγωνίας δηλαδή για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, κινείται και ο Σπύρος Λυκούδης.