X

Τσακαλώτος: μαζί τα συμφωνήσαμε, μαζί θα τα εφαρμόσουμε

Η απάντηση του Ευκλειδη Τσακαλώτου στις κριτικές φωνές που ακούστηκαν, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Ant1news


«Τα συμφωνηθέντα όλοι μαζί τα συμφωνούμε και όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε. Δεν τα εφαρμόζουν οι δεξιοί του κόμματος. Μαζί τα κάναμε. Μαζί  θα τα κερδίσουμε. Μαζί», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις κριτικές φωνές που ακούστηκαν στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς. 

Απάντηση έδωσε και στους επικριτές του Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας πως «λένε πολλοί ότι ήταν λάθος το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν έπρεπε να είναι ο Βαρουφάκης, δεν τα πήγαμε καλά. Εγώ σας λέω κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης να ήταν, θα ήθελαν να αποτύχουμε».

«Ο Μίλαν Κούντερα είπε ότι το φλερτ είναι υπόσχεση για σεξ χωρίς εγγυήσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος  εξηγώντας πως «για μας  πιστεύουμε στην αριστερά δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Πουθενά δεν το λέει η αριστερά ότι παλεύουμε με ασφάλεια, παλεύουμε με κάθε τρόπο» .

«Για μας, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, «η ευρωπαϊκή αριστερά είναι η αρχή μας. Δεν έχουμε εγγυήσεις, γιατί δεν έχουμε βρει το κατάλληλο κόμμα. Αυτό είναι το default για τον καπιταλισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι ευτύχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η ύπαρξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.   «Η πρότασή μου στο συνέδριο είναι να φτιάξουμε αυτοκόλλητα που θα βάλουμε στα αυτοκίνητα και θα γράφουν πάνω "Κυριάκο να έχεις πάντα την υγειά σου"» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος εξήρε τη στάση του Υπουργού Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών λέγοντας: «Είμαι περήφανος που ο Φίλης έκανε την κόντρα στην εκκλησία, είμαι απογοητευμένος που λίγοι τον στήριξαν. Θέλω να πω στον Αρχιεπίσκοπο πως στο γράμμα του Αγίου Παύλου προς Κορινθίους λέει ότι οι τρεις αξίες της Εκκλησίας είναι  η πίστη, η αγάπη και η ελπίδα, αλλά πάνω από όλα είναι η αγάπη. Γιατί χωρίς την αγάπη, που εμείς τη λέμε αλληλεγγύη,  όλα τα άλλα είναι ιδιοτέλεια. Κι εγώ αγάπη στα βιβλία των θρησκευτικών δεν βλέπω».