X

Φωτήλας: Σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ

Συνεργασία του Ποταμιού με την Νέα Δημοκρατία προτείνει ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας.

Ant1news

Την ανοικτή διαφωνία του με την πολιτική του Ποταμιού, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Ιάσων Φωτήλας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.    

Ο κ. Φωτήλας, μιλώντας στο Βήμα FM, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση και πρότεινε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. «Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε, διαψεύδοντας, ωστόσο, ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. 

Για  τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «εάν, κινηθεί σωστά, όπως έχει αρχίσει να δείχνει και μπορεί να κινηθεί ακόμα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, και επιμείνει στον γνήσιο μεταρρυθμιστικό λόγο, μπορεί, με δεδομένο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο εφιάλτης (η συγκυβέρνηση), μπορεί να πάρει και την αυτοδυναμία.»

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι δεν τις θέλει η κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. «Είναι γαντζωμένοι στην εξουσία, τα κίνητρα είναι δυνατά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ), όλα αυτά που έρχονται και αν τελικά θα αποφασίσει να φύγει όσο πιο όρθιος γίνεται»λ, σημείωσε.

Το Ποτάμι: οι παλαιοκομματικές πρακτικές τους εκθέτουν

«Είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των "παλαιών κομμάτων" προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Κινήματος μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016» αναφέρει σε σχόλιό του Το Ποτάμι και συμπληρώνει πως «οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία»