X

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή Καπάκου από την ΕΡΤ

Και βαριά υπονοούμενα από τον πρώην διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης.

Ant1news


Έντονες αντιδράσεις, αλλά και “εμφύλιο” στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αποπομπή από τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης. Ο Σταύρος Καπάκος σε μια επιστολή – καταγγελία μιλά για αποπομπή του μέσω κλητήρα και αφήνει βαριά υπονοούμενα κατά του διευθύνοντα συμβούλου της  ΕΡΤ που σήκωσε όμως το γάντι…

Καπάκος : Αποπομπή για «άρνηση συμμόρφωσης προς τις οδηγίες»

«Θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων… Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές , καταλαβαινόμαστε τώρα…» τονίζει στην επιστολή του ο Σταύρος Καπάκος.  

 «Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του. “Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης.    

Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Η αποπομπή Καπάκου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter «για μελανό σημάδι για την ΕΡΤ»  τονίζοντας πως «η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα... ενώ η Αννέτα Καβαδία αναφέρεται σε «κατάντια...» και αναρωτιέται  «από πότε η δημοσιογραφία ασκείται με όρους τάγματος…»

Αντίθετος με την αποπομπή δήλωσε και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. «Πιστεύω πως δεν ήταν ορθός ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας μιλώντας  στα “Παραπολιτικά 90,1”.

Ακόμη ένα σημάδι απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος βλέπει η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σαφή προσπάθεια ελέγχου της ΕΡΤ. Η Ένωση Συντακτών μιλά για νέα αντιπαράθεση ενώ υπάρχουν ανοιχτές εκκρεμότητες για τους εργαζόμενους.

Καυστικά σχόλια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Οι καταγγελίες του μέχρι χθες Διευθυντή Ειδήσεων για ”δουλειές” στην ΕΡΤ είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την εποχή του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος στο στάδιο της ηθικής απαξίωσής του» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως «στόχος είναι η ανενδοίαστη προσπάθεια (με κάθε μέσο) ελέγχου της ενημέρωσης και η με το “έτσι θέλω” προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ -της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- σε τσιφλίκι του Μαξίμου».

Το Ποτάμι διερωτάται «αν βρισκόμαστε σε άλλη μια σύγκρουση φατριών εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου ή ο πρώην Γενικός στοχεύει απλώς εναντίον του ΔΣ της ΕΡΤ που τον απομάκρυνε;» και καλεί τον Σταύρο Καπάτο  «σύντομα να απαντήσει: Σε ποιες υποδείξεις δεν συνεμμορφώθην, από ποιους ευτελίζεται η ενημέρωση και κυρίως ποιες είναι οι δουλειές που τον υποχρεώσανε να κάνει και βέβαια ποιος τον υποχρέωσε;»

Η ΕΣΗΕΑ, τέλος, εκτιμά ότι «μετά την αναβίωσή της από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ».