X

Μητσοτάκης: η ΝΔ θα στηρίξει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Ant1news


«Υπάρχει στην Ελλάδα ένα τεράστιο, ανεκμετάλλευτο δυναμικό νέων ανθρώπων, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δικιά τους επιχείρηση. Αυτό, όμως, το εκκολαπτόμενο σύστημα νέας επιχειρηματικότητας χρειάζεται έμπρακτη υποστήριξη από την Πολιτεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με  εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων. 

Όπως εξήγησε, «χρειάζεται υποστήριξη στο επίπεδο της χρηματοδότησης. Χρειάζεται υποστήριξη κυρίως στο επίπεδο της μείωσης και των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και της φορολογίας, έτσι ώστε αυτές οι νέες επιχειρήσεις να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν πρόσθετες θέσεις απασχόλησης».

 

 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η οριζόντια στήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας» επισημαίνοντας ότι «μόνο μέσα από τέτοιες δράσεις θα μπορέσει η Ελλάδα και πάλι να βρει τον αναπτυξιακό της βηματισμό και να δημιουργήσει πολλές, καλά αμειβόμενες, νέες θέσεις απασχόλησης, για νέους ανθρώπους».