X

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία του ΕΣΡ παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ant1news

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της. 

Η Συγγρού έχει ήδη δημοσιοποιήσει από χθες πρόταση Νόμου για την απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ψήφισε παρών στη νέα κυβερνητική πρόταση για τον Ροδόλφο Μορώνη κατά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του άρθρου 2α που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Στη σημερινή της πρόταση, για το πρόσωπο του Α.Κουτρομάνου, η Συγγρού αναφέρει ότι, «πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», ενώ αναφορικά με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε χθες, σημειώνει ότι, «σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί» και τονίζει ότι, τόσο η χθεσινή πρόταση νόμου, που καταργεί το νόμο Παππά, όσο και η σημερινή πρόταση για τον Α.Κουτρομάνο «επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση», συμπληρώνοντας ότι, «η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.», καταλήγει ο Γ.Κουμουτσάκος.