X

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακές αλλαγές και τακτοποίηση περισσότερων ημετέρων.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις επιλογές του στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανακατεύοντας τελείως την κυβερνητική τράπουλα, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησης», καθώς και για δημιουργία υπουργείων για να βολευτούν «κολλητοί του Αλέξη Τσίπρα».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό τη Κυβέρνησης προσερχόμενη σε πολιτική εκδήλωση στο Βόλο, σχολίασε μεταξύ άλλων, "η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολίτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί".

Για «νέα Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας το τρίτο μνημόνιο» κάνει λόγο το ΚΚΕ, το οποίο αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα προσπάθεια απόδοσης ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την πολιτική που χάραξε ο ίδιος, εννοώντας προφανώς την απομάκρυνση του Γιώργου Κατρούγκαλου από το Υπουργείο Εργασίας.

«O Τσίπρας έχει χρέη», σχολιάζει το Ποτάμι, προσθέτοντας «η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς».  

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

«Ένας αδύναμος πρωθυπουργός έφτιαξε μια αδύναμη κυβέρνηση. Ένα σχήμα αποτυχίας», σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας «εχουμε πλέον δυο κυβερνήσεις: Μια μνημονιακή από την οποία έφυγε κάθε στέλεχος με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακοσμητική που θα ασχολείται με τα καθημερινά: Ρουσφέτια, διευθετήσεις και προσλήψεις».