X

Προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τι ποσοστό λαμβάνουν στην εκτίμηση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Απογοήτευση στην ελληνική κοινωνία για την οικονομική πορεία της χώρα.

Ant1news

Με 7,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τα ευρήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 26%, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%.

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ στο 5,8%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα στο 2,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 2,5%, και το Ποτάμι στο 2,1%.

Επίσης, θεαματική είναι η παράσταση νίκης της ΝΔ καθώς εμφανίζει ποσοστό 60% στο ερώτημα «Αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε» έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το 77% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ το 10% θεωρεί ότι είναι σωστοί!

Τέλος, και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας καθώς το 82% απαντούν πως δεν βλέπουν έξοδο της χώρας απο την κρίση.

Ωστόσο, δημοσκόπηση της Bridging Europe για «Το ΧΩΝΙ της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 4,2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,1%, έναντι 17,9% για τη Νέα Δημοκρατία.