X

“Πυρά” της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για το Υπουργικό

Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για την ομιλία του και τις συστάσεις προς τα κυβερνητικά στελέχη. Για «ανακύκλωση της φθοράς» και «αποξένωση από την κοινωνία» κάνουν λόγο τα κόμματα

Ant1news

Πυκνά πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά τις επιλογές του για το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και τις εντολές του προς το νέο Υπουργικό Συμβούλιο εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Επιβεβαιώθηκε σήμερα. Με αυτήν την Κυβέρνηση τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα δεν θα αλλάξει. Η Κυβέρνηση της ανακύκλωσης των ίδιων αναξιόπιστων πολιτικών δεν μπορεί να κάνει κανένα νέο ξεκίνημα», τονίζει σε μακροσκελή δήλωση του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βάζοντας στο στόχαστρο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη, και το έργο στο υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστεί συλλογικά» είχε δηλώσει προσερχόμενη στη Βουλή για το πρώτο Υπουργικό η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε ότι, «στις 14 Νοεμβρίου περιμένουμε τους δανειστές για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά».

«Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου  δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, στα οποία η ίδια την επανέφερε», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενο στις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο υπογραμμίζει «ο κ. Τσίπρας δείχνει να μη έχει καταλάβει την τραγική ήττα της καθεστωτικής πολιτικής τους στο θέμα της ενημέρωσης».

«Χιλιοειπωμένα κλισέ, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κυνισμός. Ο κ.Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, προσθέτοντας «ακόμη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα βάσανα των πολιτών, ο κ.Τσίπρας τα βλέπει ως χώρο “για την κατοχύρωση πολιτικής ηγεμονίας”. Με άλλα λόγια ως μέσον για να μένει εκείνος και οι υπουργοί του στην εξουσία. Όσο για τις “επιτυχίες” που απαρίθμησε, τις βιώνουν όσοι πίστεψαν στα ψέματά του».

«Μόνη επιτυχία του Πρωθυπουργού είναι να παραμένει Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά διάλεξε σήμερα εχθρούς και φίλους, συμμάχους και αντιπάλους. Δε στήριξε και δε περιμένει στήριξη από τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους νέους και όσους ταλαιπωρούνται καθημερινά από ένα Δημόσιο χωρίς στόχους, παραγωγικότητα ή αξιολόγηση», δηλώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.