X

Ανοίγει η “ψαλίδα” ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι ποσοστό συγκεντρώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο κόμμα είναι στο όριο εισόδου στην Βουλή και ποια μένουν εκτός σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Ant1news

Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων, 30% έναντι 15%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η ΧΑ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%, από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ, 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Συγκριτικά, στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ η ΝΔ είχε καταγράψει 28,5% στην πρόθεση ψήφου (+1,5%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 16% (-%1).

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, «άλλο» απαντά το 6% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ απαντά 17,5%. Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, 39% απαντά ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, ενώ 3,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.