X

ΝΔ: ελπίζουμε να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα η επίσκεψη Ομπάμα

Έμμεσες αιχμές κατά της Κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε ανακοίνωση της καλωσορίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ant1news

«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έφθασε στην Ελλάδα γύρω στις 10:30, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «για τη Νέα Δημοκρατία οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής».

Αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά της Κυβέρνησης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς,  θα παραστεί – υπό τον θεσμικό του ρόλο ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης – στο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, που θα παρατεθεί το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.